Offerte aanvragen

Levensmiddelen en dranken

Wij hebben er de beste regelkleppen voor

Sinds 1978 levert en ontwikkelt Conovalve regelkleppen en speciale afsluiters voor de beste procesregelingen in verschillende industriën. Dus ook in uw industrie!

Specialist in hygiënische regelkleppen

Als leverancier van regelkleppen moeten wij in de levensmiddelen- en drankenindustrie voldoen aan zeer strenge eisen. Conovalve is specialist in roestvaststalen hygiënische en aseptische regelkleppen die perfect passen in deze veeleisende industrie. We kennen uw proces en beschikken over de beste producten voor uw installatie.

Topkwaliteit gegarandeerd
Snelle levertijden
Regelkleppen op maat
Lage Ra-waarden

Lage ruwheidswaarden voor hygiënische regelkleppen (Ra ≤ 0.5)

Conovalve levert 100% hygiënische regelkleppen. Onze regelkleppen zijn vrij van dode ruimtes en zijn intern en extern gepolijst waarbij wij de laagste Ra waarden (Ra ≤ 0.5) kunnen garanderen. Hierdoor zijn onze regelkleppen uitstekend te reinigen en blijft er geen restproduct achter. Onze speciale en FDA goedgekeurde afdichtingen zorgen ervoor dat lekkage naar buiten of naar binnen (contaminatie) onmogelijk is. Alle hygiënische regelkleppen kunnen zeer snel geleverd worden en met een speciale aansluiting of flexibele inbouwmaten snel gemonteerd worden.

CIP-reiniging

Wanneer we werken in de levensmiddelen- en drankindustrie kiezen onze klanten in de meeste gevallen voor roestvaststalen regelkleppen met roestvaststalen pneumatische aandijvingen. Op deze manier blijven onze regelkleppen veel frisser en hygiënischer in een omgeving waar onder andere gewerkt wordt met CIP vloeistoffen. De optie roestvaststaal is bij ons relatief voordelig. Ook voor de regeling van corrosieve CIP vloeistoffen zelf leveren wij speciale PTFE beklede regelkleppen die perfect bestand zijn tegen het corrosieve medium.

Uw regelklep op maat

Wij leveren onze standaard regelkleppen volgens de geldende DIN en ANSI normen. Uw bestaande regelkleppen zijn door ons in de meeste gevallen één op één uitwisselbaar.  Voor hygiënische regelkleppen kunnen de inbouwmaten soms afwijken. In dat geval kunnen wij de constructie van onze regelkleppen zeer snel aanpassen en maken wij de kleppen geheel voor u op maat zodat u geen aanpasssingen aan uw leidingsyteem hoeft te maken.

Speciale uitvoeringen

Conovalve is een pionier in de ontwikkeling van speciale hygiënische regelkleppen. Naast onze standaard uitvoeringen leveren wij speciale constructies voor geluidsreductie, ter voorkoming van schuimvorming, het tegengaan van cavitatie of de regeling van hoog visceuze of vezelrijke vloeistoffen . Naast onze haakse twee-weg uitvoeringen maken wij op verzoek ook inline uitvoeringen, 3-weg regelkleppen voor mengen of verdelen of speciale double-body constructies. 

Regelkleppen voor niet hygiënische toepassingen

Naast hygiënische regelkleppen zijn wij ook gespecialiseerd in regelkleppen voor bijvoorbeeld ijswater of utilities zoals water en stoom of andere toepassingen waar de hygiëne van minder belang is. Deze regelkleppen kunnen wij met dezelfde opbouw aan aandrijvingen, klepstandstellers of andere accessoires leveren als onze hygiënische regelkleppen. In dit geval bent u dus altijd verzekerd van uniformiteit in uw installatie. Naast 2-weg regelkleppen in veel verschillende uitvoeringen leveren wij ook onze geavanceerde 3-weg regelkleppen, voor mengen of verdelen, snel en voordelig. 

Zelfwerkende regelkleppen

Zelfwerkende regelkleppen zijn medium gestuurd – zonder hulpenergie – en uiterst betrouwbaar. Deze regelkleppen bieden het voordeel dat er geen regelkring aangelegd hoeft te worden. Onze zelfwerkende regelkleppen worden voornamelijk ingezet bij toepassingen waar de procesparameters vrij stabiel blijven en niet teveel veranderen. Typische applicaties zijn bijvoorbeeld de regeling van CO2 of het regelen van N2 (millibar regeling) voor stikstof blanketing. Maar ook het automatisch regelen van niveau in tanks of leidingsystemen is een van onze specialiteiten.

Wij werken onder andere voor

Vrijblijvend kennismaken?

Wij maken graag een afspraak om, samen met u, de uitdagingen in uw proces te bespreken zodat we u de best passende oplossing kunnen bieden.

Even bellen

Bel ons algemene nummer:
+31 (0)76 5990951
Naar contactgegevens

E-mailen

E-mail onze verkoopafdeling op
sales@conovalve.nl
Naar contactgegevens

Offerte aanvragen

Dat kan gemakkelijk via ons offerte formulier
Offerte aanvragen