Offerte aanvragen

Chemie en petrochemie

Wij hebben er de beste regelkleppen voor

Sinds 1978 levert en ontwikkelt Conovalve regelkleppen en speciale afsluiters voor de beste procesregelingen in verschillende industrieën. Dus ook in uw industrie!

Sinds 1978 gespecialiseerd in regelkleppen voor de chemische- en petrochemische industrie

De chemische- en petrochemische industrie zijn de markten waar Conovalve zijn oorsprong vond. Sinds 1978 levert en ontwikkelt Conovalve regelkleppen en speciale afsluiters, zodat uw processen goed en veilig geregeld worden. Omdat wij al meer dan 40 jaar in de chemische en petrochemische industrie werkzaam zijn, hebben we veel kennis in huis. We leveren niet alleen de regelkleppen, maar adviseren u ook over de processen. We kennen de eisen, de regelgeving en de standaarden en weten dat elk detail belangrijk is. Daar spelen we op in met persoonlijk advies en regelkleppen op maat.

Topkwaliteit gegarandeerd
Verstand van materialen en normeringen
Snelle levertijd
Regelkleppen op maat

High performance regelkleppen

Naast regelkleppen voor standaard toepassingen, levert Conovalve een uitgebreide serie regelkleppen voor zwaar industrieel gebruik. Wij leveren regelkleppen voor hoge druk, hoge temperatuur en regelkleppen met speciale binnenwerken voor hoge verschildrukken of het bestrijden van cavitatie. Kleppen met bijvoorbeeld multi-stage pluggen of triple-cage binnenwerken worden door ons speciaal voor uw applicatie berekend en geproduceerd. Ook voor deze zeer specialistische producten zijn onze levertijden relatief zeer kort.

Balgafsluiters en speciale regelkleppen

In de chemische en petrochemische industrie heeft u te maken met agressieve of toxische stoffen. Het is van cruciaal belang dat deze stoffen niet naar buiten lekken. Wij leveren bijvoorbeeld regelkleppen met metalen regelkleppen met metalen balgafdichtingen of roterende regelkleppen die gecertificeerd zijn volgens de strenge eisen van TA Luft. Optioneel kunnen wij onze balgregelkleppen met een Helium testcertificaat of geheel olie- en vetvrij (O2 clean) leveren. Conovalve heeft voor u altijd de juiste oplossing. 

Regelkleppen voor corrosieve media

Voor corrosieve media levert Conovalve regelkleppen in hoogwaardig roestvaststaal. Mocht dit materiaal nog te weinig bescherming bieden tegen het medium, dan kunnen wij onze regelkleppen uitvoeren in diverse speciale legeringen zoals Duplex, Hastelloy of Titanium. Ook leveren wij volledig PTFE beklede regelkleppen die bij lagere drukken (tot 16 bar) bestendig zijn tegen diverse agressieve media. Onze volledig keramische regelkleppen uit Zirconia-versterkt Alumina, zijn volledig chemisch inert en bieden een excellente bescherming tegen zowel corrosieve als abrasieve media. 

Regelkleppen voor abrasieve media

Voor abrasieve media levert Conovalve speciale manchet (regel)afsluiters in diverse materiaalsoorten. Door het gepatenteerde high performance manchet, kennen deze afsluiters zeer lange standtijden en is het onderhoud zeer gemakkelijk. Onze manchetafsluiters worden geleverd in door lucht gestuurde uitvoeringen en in uitvoeringen die midels een externe aandrijving (pneumatisch, elektrisch of hydraulisch) geregeld kunnen worden. 

Regelkleppen voor drukstoten

Plotselinge veranderingen in stroomsnelheid in pijpleidingen kunnen drukstoten (waterslag) veroorzaken. Deze drukstoten worden over het algemeen veroorzaakt door het snel sluiten of openen van een afsluiter of het starten of stoppen van een pomp. Conovalve levert zelfwerkende, pilootgestuurde drukstoot ontlastingsventielen met een snelle responstijd en hoge capaciteit, die het risico op drukstoten betrouwbaar elimineren. 

Blanketing door middel van millibar regelventielen

Er wordt in de chemische en petrochemische industrie gebruik gemaakt van opslagtanks voor chemische stoffen. In veel gevallen wordt er stikstof (N2) boven de vloeistof gepompt waarbij zuurstof, of eventuele andere ongewenste gassen, worden verdrongen. Het ontstaan van potentieel gevaarlijk omstandigheden wordt daarmee voorkomen. Onze millibar regelventielen zorgen ervoor dat er niet te veel, maar ook niet te weinig stikstof in de tank komt. Niet alleen leveren we u deze producten, maar we zorgen er ook voor dat de kleppen nauwkeurig regelen doordat wij de kleppen zorgvuldig berekenen aan de hand van uw procesdata.

Hoge resolutie regelkleppen

Hoge resolutie regelkleppen van Conovalve bieden, bij volledige opening, de hoogste capaciteit en de laagste verschildrukover de klep. Door het uniek gevormde binnenwerk van de regelklep wordt een gemiddeld regelbereik van 1:10.000 gehaald. Dit type regelklep is daarom uitermate geschikt voor het regelen van zeer uiteenlopende procescondities met één regelklep. Naast het enorme regelbereik heeft dit type regelklep nog vele andere voordelen waarover wij u graag informeren. 

PTFE beklede (regel)kleppen

PTFE beklede (regel)kleppen van Conovalve worden gebruikt als corrosieve, abrasieve of gevaarlijke media betrouwbaar geregeld of afgesloten moeten worden. Naast beklede vlinderkleppen bevat ons leveringsprogramma beklede (regel)kogel kranen, beklede membraanafsluiters en beklede lineaire regelkleppen voor toepassingen waar een zeer nauwkeurige regeling vereist is.  

Wij werken onder andere voor

Vrijblijvend kennismaken?

Wij maken graag een afspraak om, samen met u, de uitdagingen in uw proces te bespreken zodat we u de best passende oplossing kunnen bieden.

Even bellen

Bel ons algemene nummer:
+31 (0)76 5990951
Naar contactgegevens

E-mailen

E-mail onze verkoopafdeling op
sales@conovalve.nl
Naar contactgegevens

Offerte aanvragen

Dat kan gemakkelijk via ons offerte formulier
Offerte aanvragen