Offerte aanvragen

Berekenen van regelkleppen

Onze specialisten berekenen uw regelklep.

          

Specialisten in de berekening van regelkleppen.

Conovalve beschikt sinds 1978 over gespecialieerde kennis van de berekening van regelkleppen. Regelkleppen worden door ons met de modernste computermodellen berekend maar daarnaast beschikken wij ook over jarenlange praktische ervaring. Zo kunnen wij u op voorhand adviseren over bijvoorbeeld materiaalkeuze, leidingdiameters en of de regelklep in de praktijk ook echt aan de wensen zal voldoen. 

Topkwaliteit gegarandeerd
Specialistisch advies
Snelle levertijd
Regelkleppen op maat

Welk type regelklep?

Conovalve levert regelkleppen in verschillende bouwvormen. Wij hebben het grootste assortiment in lineaire-, roterende of speciale regelkleppen. Elk type regelklep heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen op het gebied van bijvoorbeeld capaciteit, regelbereik of toegestane verschildruk. Door onze ervaring in zeer diverse toepassingen kunnen wij u niet alleen adviseren welk type regelklep het beste zal functioneren maar wij kijken ook welk type en uitvoering economisch het meest gunstig is.

De grootte van de klep

Om de grootte van een regelklep correct te berekenen is het belangrijk om te bepalen in welk gebied de regelklep moet regelen, hoe snel het medium door de leiding stroomt en wat het totale geluidniveau wordt. Deze berekeningen worden door ons met moderne computerprogramma's uitgevoerd. Toch blijft het oog van de specialist onmisbaar voor de juiste selectie van de regelklep. Door onze praktische ervaring weten wij niet alleen hoe wij een regelklep moeten berekenen maar ook hoe we de uitkomsten moeten interpreteren. Vooral in die gevallen waarbij de regeling kritisch is, bijvoorbeeld bij cavitatie, flashing of andere complicaties. Door deze expertise kunnen wij u altijd de beste oplossing adviseren.

De Kvs-waarde van een regelklep

De Kvs-waarde is het kengetal voor de capaciteit van de regelklep bij maximale opening. Het is het equivalent van het aantal m3 water per uur dat door een volledig geopende regelklep kan stromen bij een drukverschil van 1 bar. Deze berekening maken wij graag voor u maar tevens kijken wij naar het gewenste regelbereik, de karakteristiek van de klep en de andere klep-parameters. Bij de selectie van regelkleppen komt het aan op de details en oog voor deze details is onze expertise.

Wij werken onder andere voor

Vrijblijvend kennismaken?

Wij maken graag een afspraak om, samen met u, de uitdagingen in uw proces te bespreken zodat we u de best passende oplossing kunnen bieden.

Even bellen

Bel ons algemene nummer:
+31 (0)76 5990951
Naar contactgegevens

E-mailen

E-mail onze verkoopafdeling op
sales@conovalve.nl
Naar contactgegevens

Offerte aanvragen

Dat kan gemakkelijk via ons offerte formulier
Offerte aanvragen