Offerte aanvragen

Groot formaat kogelsegmentkleppen

02 April 2024

Onlangs heeft Conovalve wederom twee grote kogelsegment-afsluiters geleverd aan Royal Duyvis Wiener. Met een gewicht van bijna 500 kg per stuk zijn dat flinke jongens.

Royal Duyvis Wiener en cacao

Royal Duyvis Wiener is een wereldwijde fabrikant van cacao- en chocolade verwerkingsapparatuur die innovatieve cacao verwerkingsoplossingen biedt met geavanceerde productietechnologie.
 
Cacaoverwerking is een complex en essentieel proces voor de chocolade-industrie. De primaire cacao verwerkingsapparatuur omvat roosters, brekers, vermaallijnen, cacao persen en poederlijnen. Met de toenemende vraag naar hoogwaardige chocolade en cacaopoeders is de behoefte aan geavanceerde cacao verwerkingsmachines onvermijdelijk geworden.

Toepassing en uitdagingen

Om aan deze innovatieve en hoogwaardige productie-eisen te kunnen voldoen, past Royal Duyvis Wiener onder andere kogelsegmentkleppen geleverd door Conovalve toe. De beide recent geleverde DN400 kleppen worden gebruikt voor de in- en uitlaat van de cacaobonen bij de druk vaten voor sterilisatie en alkalisatie. Zeer geschikt voor de hoge drukken en temperaturen die daarbij nodig zijn. Door de kennis van onze producten en van vele processen in de industrie, is Conovalve in staat om - samen met de klant- afhankelijk van de toepassing, het juiste type klep in de juiste uitvoering te selecteren, om daarmee tot een optimale oplossing voor de procesregeling te komen.
 
Voor Royal Duyvis Wiener heeft Conovalve onder andere rekening gehouden met de specifieke eisen die de verwerking van cacao met zich meebrengt. Cacao is abrasief en bij verwerking is soms een hoge pH waarde nodig. De roestvrijstalen kogelsegmentkleppen zijn voorzien van een speciaal binnenwerk en voldoen daarmee aan de strenge eisen die de EC 1935/2004 aan materialen stelt die in contact komen met levensmiddelen.
 
Door de nauwe samenwerking met Conovalve kan Royal Duyvis Wiener innovatieve cacao verwerkingsoplossingen bieden voor de chocolade-industrie en is de eindklant in staat hoogwaardige chocolade en cacaopoeders te produceren met volledige controle over de verwerkingsmethoden.

Relevante berichten

High rangeability regelkleppen voor H2O2

Lees dit artikel

Regel Manchetafsluiters voor abrasief medium

Lees dit artikel

Vervanging hygiënische regelkleppen

Lees dit artikel

Wij werken onder andere voor

Vrijblijvend kennismaken?

Wij maken graag een afspraak om, samen met u, de uitdagingen in uw proces te bespreken zodat we u de best passende oplossing kunnen bieden.

Even bellen

Bel ons algemene nummer:
+31 (0)76 5990951
Naar contactgegevens

E-mailen

E-mail onze verkoopafdeling op
sales@conovalve.nl
Naar contactgegevens

Offerte aanvragen

Dat kan gemakkelijk via ons offerte formulier
Offerte aanvragen