Home > Nieuws > Mankenberg KA2 ATEX

Mankenberg KA2 ATEX

De KA2 ATEX is nieuw in het programma van Mankenberg. Deze automatisch werkende condenspot is speciaal bedoeld voor toepassingen in een ATEX-omgeving.

Voorheen had Mankenberg de KA2K in haar programma. Deze was speciaal bedoeld voor koud-condensaattoepassingen en werd onder andere veelvuldig toegepast in biogas-applicaties. De geldigheid van de ATEX-certificering liep ten einde zodat deze opnieuw gekeurd moest worden.

Doordat inmiddels de keuringseisen zijn aangescherpt, heeft Mankenberg aanpassingen gemaakt aan het ontwerp. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe uitvoering KA2 ATEX. Deze heeft een aardklem aansluiting en ook beide huishelften zijn met elkaar verbonden middels een aardkabel. Met deze modificaties is de KA2 ATEX weer helemaal bij de tijd en voldoet hij aan alle eisen.

De KA2 ATEX wordt standaard geleverd met ATEX-certificaat. Voor niet-ATEX toepassingen is de standaard KA2 beschikbaar. Deze is niet voorzien van een compensatieleiding-aansluiting maar is uitgevoerd met een handontluchtingshevel. De KA2K is niet meer leverbaar.

Mankenberg KA2 ATEX

Mankenberg KA2 ATEX